|
|
|
|
|
|
|
|
Lån  


 
Annonce:


Gode råd om sprøjtegift
Hvis du vælger at bruge sprøjtemidler i haven, så er der en række råd du bør følge for skåne miljøet mest muligt og for at sikre din egen sundhed. Miljøstyrelsen har samlet rådene i seks punkter.

Tjek sprøjtemidlets karakter før du køber
Ikke alle sprøjtemidler belaster miljø og sundhed lige meget. Kig efter produkter som er klar til brug i stedet for koncentrater, midler uden et orange faremærke på etiketten og midler, der indeholder fedtsyrer og jern. Du kan også tjekke Miljøstyrelsens liste over godkendte sprøjte-midler på godthavemiljø.dk og se, hvilken karakter de har fået.

Køb kun produkter godkendt til private
Sprøjtemidler godkendes efter, hvor de skal bruges, og hvad de skal bruges til. Forkert anvendelse og dosering kan ødelægge planter, forurene jorden og udvaske sprøjterester til grundvandet. Brug derfor kun midler godkendt til brug i private haver og ikke midler til brug i gartnerier og landbrug.

Køb kun produkter godkendt i Danmark
For at et sprøjtemiddel lever op til de strenge danske krav, skal det være godkendt af Miljøstyrelsen og det skal fremgå af etiketten. Her skal midlets registreringsnummer også kunne ses.

Læs etiketten og sprøjt efter instrukserne
Sprøjtemidler skal bruges rigtigt for ikke at udgøre en fare for miljøet og din sundhed. Husk at midlet kun er godkendt til den brug og i de mængder, der står på etiketten. Læs derfor etiketten grundigt før du går i gang, så du ved, hvordan du skal forholde dig før, under og efter du sprøjter.

Hold børn og husdyr væk, når du lige har sprøjtet
Vent med at færdes på det sprøjtede område indtil det er helt tørt.

Smid ikke sprøjtemidler med faremærke i skraldespanden
Vask altid hænder efter brug af sprøjtemidler og husk at opbevare sprøjtemidler på et sikkert sted, hvor hverken børn, dyr eller andre ved en fejl kan få fat i dem. Har sprøjtegiften et orange faremærke på etiketten, må emballagen med rester ikke smides i skraldespanden, men skal afleveres på genbrugspladsen som farligt affald. Tjek i øvrigt altid etikettens anvisninger om bortskaffelse.

Husk i øvrigt også at det er forbudt at indføre sprøjtemidler fra udlandet, selvom de nemt kan købes i diverse grænsebutikker.gartner anlægsgartner haveservice gartnere gartner uddannelse bliv gartner din gartner den unge gartner havearkitekt job gartner uddannelse gartner gartner job havemand gartneri anlægsgartner fyn

Kategorier på sider:

Gode råd mod insekter Dyrkning i potter Gode råd om dyrkning i potter Gode råd om haveredskaber Have billede 4 Gode råd om haven Gartner diverse Havebøger diverse Gode råd om havevanding Have billede 2 Spagnum Have billede 3 Planter Havetraktore Kampagnetilbud Ukrudt diverse Gode råd om sprøjtegift Haveartikler Have billede 1 Blomster & Planter Beskæring af roser Diverse plante ting Netbutikker Havebøger
 
 
 Du er her: Gartner - Have Gartner - - Hvad er Gartner en et  gartner anlægsgartner haveservice gartnere gartner uddannelse bliv gartner din gartner den unge gartner havearkitekt job gartner uddannelse gartner gartner job havemand gartneri anlægsgartner fyn 

Der tages intet ansvar for oplysningerne på denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.